Bod uitbrengen

De stand van de huizenmarkt en wat gaan de huizenprijzen doen?

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Bod uitbrengen

Berichtdoor Tiemofeef » za 16 mei, 2015 1:14 am

Ik heb een leuk appartement in een oud pand op het oog in de binnenstad (goede staat, ooit gerenoveerd), moeilijk om te vergelijken met andere panden; veel zijn ook hoog geprijsd maar er zitten er ook tussen die veel meer woonoppervlakte hebben voor iets hogere vraagprijs (slechtere staat) en geen een is hetzelfde.
Echter deze woning staat al ruim 4 jaar te koop, is begonnen begin 2011 op 308k en in stappen gezakt tot 258k begin 2013. (Volgens kadaster is de woning in 2002 gekocht voor 300k, maar ik vindt dit een erg hoge prijs; de woning zou gesplitst kunnen zijn (bovenverdieping apart) maar heb hier nog geen info over..)

Op dit moment wordt de woning verhuurd (verkoper is er al lang uit en verhuurd nu aan meerdere mensen die best een troep in de woning maken, ze slopen het niet maar het is ook niet goed voor de verkoop).

Ik heb nog niet kunnen peilen of de eigenaar bereid is om veel te zakken in de prijs maar ik wil graag niet meer dan de NHG betalen (231k op dit moment) en zo mogelijk nog iets minder, hangt ook allemaal van tweede bezichtiging af (dat de woning zolang nog niet verkocht is laat mij ook denken dat de vraagprijs te hoog is).

Wat zou een goede biedstrategie kunnen zijn? Welke vragen zou ik de makelaar kunnen stellen om informatie over prijsmogelijkheden los te peuteren (1 maal bezichtigd, ik wil nog tweede maal inplannen)?
De woning staat natuurlijk al erg lang te koop, is al behoorlijk gezakt maar nog steeds niet verkocht.

Als ik zou gaan bieden wat is dan een goede strategie? Laag beginnen? (hoe laag), of direct een maximum bod uitbrengen?
Dat de woning al zo lang te koop staat kan natuurlijk ook beteken dat de verkoper niet meer lager wil en er weinig speling is?.

Tips zijn welkom (over biedingen en tactische vragen aan makelaar bij 2de bezichtiging).
bvd
Tiemofeef
 
Berichten: 11
Geregistreerd: zo 19 apr, 2015 11:51 pm

Re: Bod uitbrengen

Berichtdoor rambagts » zo 17 mei, 2015 9:50 am

Lastig te beoordelen. Prijzen van woningen stijgen licht. Misschien vangt verkoper een leuk rendement aan huur en zal hij niet veel meer willen zakken in vraagprijs. Een manier om daar achter te komen is door een wat lager bod uit te brengen en dan af te wachten. Punt van aandacht is natuurlijk ook of huurders het pand tijdig zullen verlaten als woning wordt verkocht. Is pand verhuurd onder de leegstandswet? Dat kun je vragen aan de makelaar of bij de gemeente informeren.
rambagts
 
Berichten: 2154
Geregistreerd: do 13 sep, 2007 5:19 pm

Re: Bod uitbrengen

Berichtdoor Tiemofeef » ma 18 mei, 2015 6:10 am

De makelaar gaf al aan dat de verhuurders met 3 maanden er uit zouden gaan of eerder bij verkoop, zal dit nog even precies navragen.

Het lastige vind ik wat voor bod dan uit te brengen om sowieso onder de 231k te blijven. Wat bedoel je met een wat lager bod?
Het bod moet natuurlijk niet te laag zijn om geen tegenbod te krijgen.. Hoe gebruikelijk (en succesvol) is om meteen je uiterste bod uit te brengen?
Tiemofeef
 
Berichten: 11
Geregistreerd: zo 19 apr, 2015 11:51 pm

Re: Bod uitbrengen

Berichtdoor rambagts » ma 18 mei, 2015 8:35 am

Je zou 230 kunnen bieden en aangeven dat je onder de nieuwe NHG norm wil (of moet) blijven maar het kan zijn dat makelaar dat te laag vindt en omhoog wilt. Lagere bedrag van 231.000 per 1 juli kun je volgens mij omzeilen als je nog voor 1 juli een offerte krijgt met een hoger bedrag. Voor zover ik kan nagaan is de offertedatum leidend (en niet datum transport). Dit laatste zou je voor de zekerheid nog even kunnen nagaan bij NHG. Zo ja zou je nog omhoog kunnen (tot max 250).
rambagts
 
Berichten: 2154
Geregistreerd: do 13 sep, 2007 5:19 pm

Re: Bod uitbrengen

Berichtdoor Tiemofeef » di 19 mei, 2015 12:23 am

Het gaat inderdaad om het krijgen van de offerte, ik dacht de overdracht. Daar is dus nog net genoeg tijd voor waarschijnlijk.
Eerst maar de tweede bezichtiging en dan eens kijken wat de woning ons precies waard is en een plan opstellen.
Tiemofeef
 
Berichten: 11
Geregistreerd: zo 19 apr, 2015 11:51 pm


Keer terug naar Huizenmarkt

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten


Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling