Pagina 1 van 1

fair value regeling

BerichtGeplaatst: do 08 maart, 2012 12:03 pm
door gna015
mijn man heeft in 2006 via de woningbouw een appratement gekocht met 20 % korting op de marktwaarde en 60 procent winst of verlies voor ons en 40 procent winst of verlies voor de woningbouw bij terugverkoop.
Nu willen wij verhuizen naar een huur eengezinswoning (omdat ik een bkr registratie heb is het niet mogelijk om te kopen).
We willen de woning terugverkopen aan de woningbouw maar ons is onduidelijk of de winst / verlies berekend wordt vanaf onze aankoopbedrag of vanaf de in 2006 getaxeerde marktwaarde.
De bank heeft aangegeven wanneer we verlies hebben waarschijnlijk niet mogen verkopen en de woningbouw is niet bereikbaar om bovenstaande na te vragen. Op de webiste van de woningbouw staat het volgende:

Bij de terugkoop ontvangt u het oorspronkelijke aankoopprijs plus of min een percentage van de gestegen of gedaalde initiele taxatiewaarde.

als de 60 / 40 regeling telt vanaf de aankoopwaarde dan maken we nog enigzins winst
maar telt het vanaf de in 2006 getaxeerde marktwaarde dan hebben we waarschijnlijk een aardige verlies.

Re: fair value regeling

BerichtGeplaatst: do 08 maart, 2012 2:05 pm
door Jean henri
De woningbouw ver. zal uitsluitsel moeten geven.

Alleen de regeling zoals ze hier in de omgeving worden gehanteerd is dat bij verkoop opnieuw wordt getaxeerd, vervolgens op die getaxeerde waarde de kosten toegepast en het verschil vervolgens 40/60 verdeeld.

Zeer waarschijnlijk zit het als bijlage (samen met een rekenvoorbeeld) bij de oude koopovereenkomst.