Huis laten taxeren of een bod doen

De WOZ en woningtaxatie in het algemeen.

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Huis laten taxeren of een bod doen

Berichtdoor Andries » zo 16 feb, 2014 9:59 pm

Hallo allemaal, kan iemand mij raad geven voor het volgende probleem?

Wij kregen vorige week een tip dat er een huis in de verkoop komt en dat deze mensen nog geen makelaar in de hand hebben genomen. We hebben een afspraak gemaakt en zijn langs geweest om het huis voor de eerste keer te bekijken. Erg vriendelijke oudere mensen. Het huis is niet groot, maar er zit wel een enorme tuin bij. Er moet wel het 1 en ander aan het huis gebeuren. Het is voor ons erg moeilijk in te schatten wat de waarde van het huis is, ook niet via het Kadaster, omdat deze mensen er al hun hele leven wonen. Ze hebben aangegeven dat ze er ongeveer 250.000/260.000 euro voor willen hebben, maar dat er over te praten valt.
We kunnen het nu zelf, want de verkopers hebben dat niet gedaan, laten taxeren, maar zijn bang door de grote van het perceel, dat de waarde wel eens hoger zou kunnen uitvallen.
Wat is nu het beste om te doen. Gewoon een bod uitbrengen van +/- 240.000 of het laten taxeren, wat straks toch moet om een hypotheek te kunnen krijgen, en dan een bod uit brengen :?:
Andries
 
Berichten: 1
Geregistreerd: zo 16 feb, 2014 9:36 pm

Re: Huis laten taxeren of een bod doen

Berichtdoor HuisKopen2013 » zo 16 feb, 2014 11:35 pm

als je een bod uitbrengt mag je toch wel een beetje een idee hebben wat de marktprijs is. Daarbij geef je aan dat er dingen moeten gebeuren. Als je alles moet verbouwen gaat je dat een berg geld kosten. Misschien kan je al voor je bod een aannemer rondsturen voor een offerte?

Heb je al eens via het kaster recente verkochte woningen in die buurt opgezocht?

Misschien moet je andere overwegen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Je kan die mensen wel "aardig" vinden maar het moet natuurlijk wel een redelijke prijs blijven. Tenzij ze je dit huis "gunnen" voor een net bedrag.
Is nu moeilijk wat over te zeggen.
HuisKopen2013
 
Berichten: 104
Geregistreerd: do 04 jul, 2013 9:03 pm


Keer terug naar Taxatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling