Stalling hypotheekrenteaftrek

Hypotheekrenteaftrek, familieleningen, gevolgen relatiebreuk, schenk- en erfbelasting, overdrachtsbelasting.

Moderators: webka, Cnorretje, Jean henri, SimpleMind

Tom1127
Berichten: 1
Lid geworden op: za 28 aug, 2021 4:43 pm

Stalling hypotheekrenteaftrek

Bericht door Tom1127 »

Hallo,
ik werk in Duitsland en woon in Nederland. Ik heb een huis gekocht en in de periode 2015-2019 middels de doorschuifregeling een bedrag aan gestald. Dit zijn kosten van de hypotheekrente.

Sinds 2020 heb ik een fiscaal partner die in Nederland werkt, wij wonen samen in mijn huis.
Kan ik met volgende aangifte IB dit gestalde bedrag gebruiken voor aftrek op haar salaris? Of moet dit een toekomstig Nederlands salaris van mijzelf zijn?

Groet,
Tom
schakel
Berichten: 359
Lid geworden op: do 23 jul, 2009 10:48 am

Re: Stalling hypotheekrenteaftrek

Bericht door schakel »

In Duitsland kunt u uw hypotheekrente niet aftrekken van de belasting. Maar u heeft een fiscaal partner met een Nederlands inkomen. U kunt via deze fiscaal partner de hypotheekrente aftrekken. Onder bepaalde omstandigheden zal de stallingsregeling (nu: doorschuifregeling) van toepassing zijn.
Let u op de volgende informatie van de Belastingdienst: Vanaf uw aangifte over 2018 passen wij de doorschuifregeling automatisch toe. U hoeft deze regeling niet meer zelf aan te vragen. Wilt u de doorschuifregeling voor een eerder jaar, dan moet u die nog wel zelf aanvragen. Stuur een brief aan uw belastingkantoor en geef aan voor welke box(en) u de doorschuifregeling wilt.
Welk bedrag beschikbaar is voor de doorschuifregeling kunt u schriftelijk opvragen, in een brief aan uw belastingkantoor.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/ ... s-inkomen/

Aanvullende informatie t.a.v. uw vraag:
https://kroesewevers.nl/actueel/hypothe ... ieregeling
Plaats reactie