Ervaringen succesvol bod

De stand van de huizenmarkt en wat gaan de huizenprijzen doen?

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Lola_designs
Berichten: 1
Lid geworden op: zo 07 mar, 2021 9:07 pm

Ervaringen succesvol bod

Bericht door Lola_designs »

Het is echt een belachelijk lastige tijd voor kopers in deze huizenmarkt. Ik vier al een feestje als ik uberhaupt een bezichtigingsafspraak heb kunnen maken. Goede voorbereiding is het halve werk hoop ik dan maar, dus ik bereid me volop voor op een eventueel biedingsproces(zover heb ik het tot nu toe nog niet geschopt) Ik ben benieuwd naar recente ervaringen: wat was voor jullie het succesvolle bod? Hoeveel moest je overbieden? Welke andere ÔÇÿwapensÔÇÖ heb je uit het arsenaal moeten trekken om dat huis te bemachtigen?
rambagts
Berichten: 2166
Lid geworden op: do 13 sep, 2007 6:19 pm

Re: Ervaringen succesvol bod

Bericht door rambagts »

Hoeveel je moet overbieden is o.a. afhankelijk van de nood waarin je verkeert. Het is onmogelijk hiervoor advies te geven. Als je een leek bent of niet goed bekend bent met de huizenprijzen in die plaats doe je er verstandig aan een aankoopmakelaar te raadplegen.

Verkopers zoeken meestal naar de hoogste prijs maar andere voorwaarden (denk hierbij aan zaken als wel of geen financieel voorbehoud, datum levering e.d.) kunnen verkopers wel eens overhalen een wat lager bod te accepteren. Als een woning al helemaal leeg staat willen verkopers vaak snel geld zien. Als je dan nog eerst je eigen woning moet verkopen zul je een veel hoger bod moeten doen dan een koper die snel kan afnemen.
M_1
Berichten: 3039
Lid geworden op: ma 04 aug, 2008 10:56 am

Re: Ervaringen succesvol bod

Bericht door M_1 »

In deze markt is het vooral zaak dat je op tijd bent. Ook daarvoor is een aankoopmakelaar handig. Als je de plaatsingen op Funda afwacht, dan ben je vaak al te laat. Daarnaast willen verkopers tegenwoordig inderdaad minder 'gedoe'. Dat betekent niet alleen beperkt voorbehouden gebruiken, maar ook kiezen ze vaker voor een koper die ook een makelaar heeft, omdat die geen 'domme vragen' stelt.

Hoeveel je moet bieden verschilt van huis tot huis. Als je een beetje 'gevoel' voor de lokale markt hebt, bv ook van eerdere misgelopen biedingen, scheelt dat een hoop. Maar het hangt ook van jezelf af: wij je het huis echt graag hebben, of wil je net zo goed even wachten tot de volgende woning?
Plaats reactie