Koper wil opnieuw onderhandelen na bouwkundig rapport

De stand van de huizenmarkt en wat gaan de huizenprijzen doen?

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Japjum2018
Berichten: 1
Lid geworden op: di 01 mei, 2018 3:18 pm

Koper wil opnieuw onderhandelen na bouwkundig rapport

Bericht door Japjum2018 »

Hallo,

Na een korte te koop periode is onze woning verkocht onder voorbehoud van financiering en op bouwkundig rapport. Met als daarbij horende voorwaarde dat direct noodzakelijke kosten op constructieve gebreken niet hoger zullen zijn dan 3500 euro.
Inmiddels is het koopcontract getekend door beide partijen.
Een week later is het bouwkundig rapport afgenomen en nu wil de koper opnieuw in onderhandeling. De uitslag viel hem erg tegen. Nu hebben wij het rapport ook bestudeerd en een bouwkundige vriend erna laten kijken.
Nu hebben wij geconcludeerd dat de constructieve gebreken niet meer dan 1000 euro zijn. Dus bij lange na niet wat is afgesproken in het koopcontract.
Nu heeft de koper aangegeven 9000 euro in mindering wil op afgesproken prijs. Dit is het gehele bedrag wat is genoemd in het bouwkundig rapport, incl verbeterkosten. Hier gaan wij absoluut niet mee akkoord. De makelaar heeft de koper gewezen op het koopcontract en teruggegeven dat we uit coulance 1000 euro willen toegeven (ook omdat 3500 voor hem zijn).
Nu komt hij terug met een voorstel van 4000.
Wij vinden dit maar een rare gang van zaken. Iemand advies hoe hier mee om te gaan? Ons inziens en die van de makelaar heeft hij geen grond om het koopcontract te ontbinden.
Wat geef je wel toe in deze en wat niet? Wij vinden hem niet reeel momenteel.
rambagts
Berichten: 2166
Lid geworden op: do 13 sep, 2007 6:19 pm

Re: Koper wil opnieuw onderhandelen na bouwkundig rapport

Bericht door rambagts »

Contract lijkt mij duidelijk.
Mogelijk dat koper is geschrokken van de algemene staat van de woning en de hoogte van de kosten die op termijn verwachtbaar zijn. Jammer voor koper. Hij had dan de ontbindende voorwaarden beter moeten onderhandelen. Ik zou niets toegeven (tenzij uit coulance).
Plaats reactie