Rentevast periode rente gestegen/gedaald

Algemene vragen en discussies over hypotheekrente; trends, vast/variabel.

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Rentevast periode rente gestegen/gedaald

Berichtdoor ZFF » za 04 jul, 2020 1:10 pm

Goedemiddag,
Wij hebben een Rabo Opbouwhypotheek (banksparen) welke bijna 10 jaar loopt. Hoofdsom is €178.500, opgebouwd saldo op de renteverlengingsdatum is €46.000. Onlangs hebben we voorstellen voor de nieuwe rentevastperiode ontvangen. Hierin staat een voorwaarde die ik bijzonder vind.
“ Wat als de rente lager of hoger is op 1 oktober 2020
De rente kan gestegen of gedaald zijn op 1 oktober 2020. Als de rente die we op 1 oktober 2020 aanbieden voor de door u gekozen rentevastperiode lager is dan de rente in de bijlage bij deze brief, dan geldt voor u die lagere rente. Ook wijzigen de genoemde bedragen. Als de rente op dat moment hoger is, geldt de rente uit de bijlage.”
Dit lijkt een voorwaarde opgesteld ten gunste van de klant. Zal voor de meeste hypotheekvormen ook zo zijn. Is het niet vreemd dat dit ook geldt voor onze banksparen hypotheek? Lijkt me dat dit ongunstig voor ons als klant kan uitpakken. Niet profiteren van een hogere rente maar wel gestraft worden bij een lagere. Of zie ik hier iets over het hoofd?
Vr.gr. Paul
ZFF
 
Berichten: 1
Geregistreerd: za 04 jul, 2020 12:48 pm

Re: Rentevast periode rente gestegen/gedaald

Berichtdoor SimpleMind » za 04 jul, 2020 2:15 pm

Dit is het gevolg van eensporig rentebeleid. Veel banken zijn ook overgestapt op rentes op basis van een aflos vorm, in plaats van rente gebaseerd op aflossingsvrij. Ook wordt tegenwoordig meestal het opgebouwde saldo meegenomen voor de bepaling van het schuld percentage tov marktwaarde. Allemaal niet goed voor mensen die al veel vermogen in een spaarvorm hebben zitten.

Echter is een lagere rente in jullie geval (nog) niet ongunstig. Ik zou het dus gewoon afwachten. Als de rente lager wordt in het jaar wordt het nog iets voordeliger.
SimpleMind
 
Berichten: 1385
Geregistreerd: ma 14 feb, 2011 1:13 pm


Keer terug naar Hypotheekrente

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling