AOV keuze?

Forum over alle soorten verzekeringen

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

AOV keuze?

Berichtdoor nammi » vr 21 dec, 2012 2:08 pm

Beste leden,

I.v.m. een nieuw aan te kopen woning en een oude AOV die blijkbaar waardeloos is (innofin woonlastenbeschermer), ben ik me aan het orienteren op een nieuwe woonlastenbeschermer.

Het te verzekeren bedrag zou 950€ moeten zijn. Nu lees ik overal dat die van Callas als beste getest is door de consumentenbond. Deze kost me echter bij het afsluiten eenmalig 500€ aan bemiddeling kosten (provisieloze polis). Dit vind ik echter ronduit een belachelijk bedrag gezien het werk dat er voor gedaan moet worden.

Op nummer 2 staat de Cardif HOP. Deze zou ikzelf af kunnen sluiten via hun website.

Is dit een alternatief voor de woonlastenverz. van de Callasgroup?.

Helaas kan ik niet het hele rapport lezen van de consumentenbond en ben ik een leek op het gebied van AOV's, echter ik mag er hopelijk vanuit gaan dat de consumentenbond verstand van zaken heeft.

Bedankt.
nammi
 
Berichten: 14
Geregistreerd: wo 21 nov, 2012 11:05 am

Re: AOV keuze?

Berichtdoor M_1 » za 22 dec, 2012 8:50 am

Ken je de uitdrukking 'penny wise, pound foolish'...?

Helaas kan ik niet het hele rapport lezen van de consumentenbond en ben ik een leek op het gebied van AOV's

Dan moet je vooral geen adviseur in de hand nemen en zelf wat gaan aanklooien.

Een AOV is heel aders dan bv. een orv, waar veel minder verschillen in zitten. Er zitten veel verschillen in AOV's en je zult bepaalde keuzes moeten maken. En er zijn grote verschillen in de voorwaarden. Bijvoorbeeld, wel ao criterium wordt gebruikt? Wordt er ook uitgekeerd als je maar gedeeltelijk ao bent? En hoeveel in dat geval? Wat is de wachttijd? Hoe lang duurt een eventuele uitkering? Wat is de looptijd van de verzekering? En vooral ook, hoe zit het met uitsluitingen? En ga zo maar door. Dat zijn zaken die je bij de vergelijking tussen diverse verzekeringen moet meenemen. En dat zijn zaken waardoor je moeilijk kunt zeggen dat een verzekeraar voor iedereen de beste is.

En je geeft aan dat de dekking 950 zou moeten zijn. Hoe ben je op dat bedrag gekomen? Is dat de hoogte van je hypotheeklasten of iets heel anders? Het is de vraag of je bij ao wel zo'n hoge aanvulling zou hoeven te hebben. Ben je in loondienst? In dat geval kun je nl. vaak via je werkgever een aanvullende verzekering afsluiten.
M_1
 
Berichten: 3015
Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 9:56 am

Re: AOV keuze?

Berichtdoor Tukker » za 22 dec, 2012 11:06 am

Genoemde producten zijn geen echte arbeisongeschiktheidsverzekeringen, maar woonlastenbeschermers.
Voorwaarden een stuk slechter, maar de prijs is er ook naar.

Woonlastenberschermers waren voorheen nog veel slechter en berucht vanwege hoge provisies, slechte dekking en buitenlandse maatschappijen die via de achterdeur vertrokken. Cardif en TAF zijn er nog en vechten wanhopig tegen hun imago. Er zijn adviseurs die ze niet eens meer durven te adviseren, maar het maakt wel onderdeel uit van de adviesleidraden, dus het moet wel megenomen worden in het adviesproces.
Allereerst moet beoordeeld worden in hoeverre er voorziening zijn, wettelijke of eventueel via werkgever of pensioenfonds.

De meeste werkgeversaanvullingen stellen erg weinig voor (WGA-gat tegen erg lage premie), maar hier en daar valt een uitstekende dekking te verkrijgen via een verzekeraar achter een pensioenfonds, Vaak wel aanvulling op de WIA.
Avatar gebruiker
Tukker
 
Berichten: 4542
Geregistreerd: za 23 jun, 2007 7:51 pm

Re: AOV keuze?

Berichtdoor andru » za 22 dec, 2012 11:41 am

Ik heb zelf de AOV van Abn en Interpolis(Rabo) vergeleken to de laatste regeltje in de voorwaarden. Inderdaad moet je echt in de voorwaarden duiken omdat het kan verschillen op elke punkt.
Bijv, Interpolis uitbetaalt (standaard) aleen maar 4 jaar lang; het kan tot max 20 jaar verlenggd worden (tegen 4x durrdere premie). Abn betaalt netjes tot pensioendatum, met een max van 450.000 (300 bij Interpolis). Maar Abn betaalt aleen 50% van de verzekerd bedrag bij arbeidsongeschiktheid van minder dan 65%, Interpolis betaalt wel 100%. Beide betalen niks bij AO van 35% of minder. En bijde bevatten en bloc clausule.
Ook voor mij ervaring kan je niet zomaar overall AOV sluiten. Ik heb geprobeerd bij AbnAmro apart een AOV aanvragen, en was afgewezen, omdat "het is aleen voor zakelijke klanten of icm een hypotheek".
andru
 
Berichten: 22
Geregistreerd: vr 14 dec, 2012 5:59 pm

Re: AOV keuze?

Berichtdoor nammi » za 22 dec, 2012 5:22 pm

Het gaat idd om een woonlastenbeschermer en niet direct om een AOV. Ik ben namelijk in loondienst en ben verder niet aanvullend verzekerd via mijn werk.

Standaard zaken zoals looptijd, wachttijd, passende/beroeps arbeid etc. zijn me duidelijk. Het gaat me voornameijk om bijv. de uitsluitingen. Ik lees namelijk tegenstrijdige berichten over Cardif, Taf etc. Veel negatieve berichten echter consumentenbond zet ze daarentegen weer hoog in de lijst.
nammi
 
Berichten: 14
Geregistreerd: wo 21 nov, 2012 11:05 am

Re: AOV keuze?

Berichtdoor Michel » za 22 dec, 2012 9:56 pm

De Consumentenbond schaar ik in ieder geval niet onder specialisten.

Dat is diezelfde partij die mensen en masse de DSB aanraadde voor consumptief krediet. Met als argument dat ze van die lekkere lage rentes hadden.

Heb zelf geen ervaring met Callas noch met Cardiff. Over Taf kan ik alleen maar zeggen lees de forums op internet.
Nu ook weer zo'n hoofdpijndossier van Jubilee. Ooit afgesloten via SNS/Reaal.
Dit soort maatschappijen maken alle vooroordelen over verzkeraars in een klap waar. Ze doen echt alles om maar onder betaling it te komen.

Sluit me inderdaad aan bij het commentaar van Tukker ik moet het meenemen in het adviestraject maar ik durf ze met geen goed fatsoen te adviseren.
Michel
 
Berichten: 243
Geregistreerd: vr 16 okt, 2009 3:54 pm

Re: AOV keuze?

Berichtdoor Jean henri » do 21 feb, 2013 11:26 am

Je doet er verstandig aan om ook aandacht te besteden aan de opmerking van Tukker
maar hier en daar valt een uitstekende dekking te verkrijgen via een verzekeraar achter een pensioenfonds, Vaak wel aanvulling op de WIA


Kijk op de website van je eigen pensioenfonds wat zij je kunnen bieden. De grotere fondsen hebben (al dan niet via een zusterbedrijf) best goede arbeidsongeschiktheids bepalingen die je aanvullend kan afsluiten.

Bijkomend voordeel is dat het je inkomensontwikkeling blijft volgen.

Neemt niet weg dat je wel goed naar de kleine lettertjes moet kijken en goed moet nagaan wat de uitkering is wanneer je niet de restverdiencapaciteit kan benutten (het arbeidsongeschiktheids stelsel is redelijk complex met veel variabelen, dat je voor een goed advies en afwikkeling € 500 moet betalen is zeker niet ongebruikelijk).
Avatar gebruiker
Jean henri
 
Berichten: 1329
Geregistreerd: vr 29 apr, 2011 5:44 pm
Woonplaats: Oud-Beijerland


Keer terug naar Verzekeringen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling