Overlijdensrisicoverzekering

Forum over alle soorten verzekeringen

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Overlijdensrisicoverzekering

Berichtdoor sjaan » ma 22 aug, 2011 9:15 am

Hallo Allemaal!

Ik en mijn vriend willen graag een huis kopen, maar hier moet je een overlijdensrisico verzekering voor afsluiten. Wij hebben al een huis onder voorbehoud gekocht, koopcontract is nog niet getekend. Nu hoor ik veel verhalen van (ex)kankerpatienten waarbij het krijgen van een ORV onmogelijk is of erg moeilijk verloopt, maar ik heb weinig kunnen vinden van ervaringen van jonge mannen die teelbalkanker hebben gehad. Er is 3,5 jaar geleden ontdekt dat mijn vriend (nu 25 jaar) teelbalkanker had, de teelbal is toen direct verwijderd. Er waren verder geen uitzaaiingen en verdere behandeling was niet nodig, hij staat wel nog 1,5 jaar onder controle. Het is een vorm van kanker waarbij het sterfterisico laag is. Is hier iemand op het forum die ervaring heeft met zo'n zelfde situatie en bij wie het wel gelukt is om een ORV af te sluiten, desnoods tegen een hele hoge premie? Hoe is dit proces van afsluiten verlopen en bij welke verzekeraar hebben we grote kans? Of is er misschien een adviseur die hier ervaring mee heeft?

Ik hoop echt dat er iemand is die hier meer over kan vertellen, want op internet is over dit soort situaties weinig over te vinden!
sjaan
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo 05 dec, 2010 7:41 pm

Re: Overlijdensrisicoverzekering

Berichtdoor Jean henri » wo 24 aug, 2011 9:47 am

Beste Sjaan,

Als je al informatie vind dan nog heb je er weinig aan, verzekeraars bekijken dit individueel. Overigens is ook kanker in veel gevallen te verzekeren maar aangeizen het sprake is van een verhoogd sterfte risico zal de premie aangepast worden. Alleen als de ziekte pas recent is geconstateerd dan zal verzekeren moeilijk zijn omdat er geen inschatting is te maken, maar dat is bij jullie niet het geval. Daarnaast is het goed te weten dat er een groot verschil zit in het risico zoals medici het beoordelen en zoals verzekeraars het beoordelen.

De enige manier om duidelijkheid te krijgen is om bij enkele verzekeraars een aanvraag in te dienen. Voeg bij de aanvraag gelijk naam / telefoon nummer van het ziekenhuis en de specialist die de behandeling hebben uitgevoerd en geef de verzekeraar een machtiging om informatie op te vragen.

Daarnaast is het handig om de assistente van de specialist te infromeren dat er informatie opgevraagd gaat worden en of ze dit snel willen beantwoorden (als je afwacht dan duurt het snel enkele weken/ maanden alvorens de vragen worden beantwoord).

Een rode draad bij verzekeraars is (veelal) dat aanbieders met een hele lage premie hun klantenbestand schoon wil houden en dat iedereen met een smetje een exorbitante premieverhoging krijgt. Orienteer je op de verzekeraars met een "doorsnee" premie.

Afhankelijk van de nieuwe premievoorstellen maak je je keuze en zeg je de rest weer af.
Avatar gebruiker
Jean henri
 
Berichten: 1329
Geregistreerd: vr 29 apr, 2011 5:44 pm
Woonplaats: Oud-Beijerland

Re: Overlijdensrisicoverzekering

Berichtdoor heidi » vr 26 aug, 2011 2:58 pm

Helemaal mee eens maar het is wel een tijdrovende klus. Gelukkig hoeft je maar 1 keer een medische keuring te ondergaan. De resultaten van de keuring kunnen eventueel bij verschillende verzekeraars gebruikt worden.
Avatar gebruiker
heidi
 
Berichten: 2
Geregistreerd: vr 26 aug, 2011 2:39 pm

Re: Overlijdensrisicoverzekering

Berichtdoor sjaan » wo 21 sep, 2011 3:48 pm

Voor de mensen die willen weten hoe dit afgelopen is:
We hebben maar 1 verzekeraar aangeschreven en deze heeft na de informatie van de arts mijn vriend direct geaccepteerd zonder premieverhoging!
sjaan
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo 05 dec, 2010 7:41 pm

Re: Overlijdensrisicoverzekering

Berichtdoor ungepatsch » vr 27 jan, 2012 10:28 pm

wie heeft er ervaring met het al dan niet toekennen van een overlijdensrisicoverzekering aan iemand van middelbare leeftijd, met flink overgewicht en hoge bloeddruk?
Wordt zo iemand meteen afgewezen of moet er hoge premie worden betaald...zo ja, hoe hoog? Verder nog tips?
ungepatsch
 
Berichten: 1
Geregistreerd: vr 27 jan, 2012 10:18 pm


Keer terug naar Verzekeringen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling