Pagina 1 van 2

Edit: Overlijdensrisicoverzekering, maar nu de bankgarantie

BerichtGeplaatst: za 25 jun, 2011 7:46 am
door cubebikes
Hallo,

Ik en mijn vrouw willen graag een huis kopen en hebben zelfs een concreet huis op het oog. Komende week de tweede bezichtiging.

Met de hypotheekadviseur al diverse gesprekken gehad. Hypotheek is gene probleem, maar waar wij mee zitten is de overlijdensrisicoverzekering.
Ik zal schetsen waar ik mee zit:

Ik heb sinds 2004 diabetes GEHAD, na een acute pancreatitis (alvleesklierontsteking) waar ik 7 weken mee op de ic heb gelegen. Levensbedreigende aandoening was dat.
Volledig genezen verklaard, na die tijd, maar wel diabetes (4 x daags insuline spuitend) en zwaar overgewicht aan die ellende overgehouden. Dat heb ik 5 jaar gehad (diabetes, overgewicht en verhoogd cholestorol)
TOT december 2009...want toen heb ik een maagverkleining ondergaan en ben toen 45 kilo afgevallen, waardoor ik van ZOWEL mijn verhoogd cholestorol ben afgekomen, als van mijn overgewicht als van mijn diabetes! Ik slik van de 9 tabletten destijd, nu nog maar 1 tabletje en gebruik totaal géén insulines meer en ik weeg 90 (waar dat er eerst 145 waren) en heb een bmi van 29. Ik sport 4 x per week en voel me top. Van een maandelijkse check bij de internist, is dat nu nog maar eens per jaar een check.....

Nou lees ik overal schrikbarende verhalen van diabeten die OF niet geaccepteerd worden, OF erg veel premie moeten betalen voor hun ORV. Tegelijkertijd lees ik verhalen van diabeten die slechts een tientje meer betalen.
De verschillen zijn zo groot. Het lijkt wel willekeur of "net welke medische analist je treft"

Jullie snappen het wellicht: we maken ons zorgen dat de eventuele koop van ons gewenste huis niet door kan gaan, omdat ik evt. niet wordt geaccepteerd voor een ORV.
Meer premie betalen vind ik geen probleem, ik vrees alleen afwijzing! Onze tussenpersoon verwacht geen afwijzing (dat heeft zij nog nooit meegemaakt, ook niet bij diabeten) en denkt dat we wat extra premie moeten betalen. We roken overigens allebei niet (dat schijnt toch ook wel uit te maken)
Gisteren zijn de gezondheidsverklaringen volledig ingevuld en opgestuurd. Nu spannende tijd en wachten of Reaal ze wil accepteren. Volgens de tussenpersoon is Reaal nl. het meest soepel bij ORV (althans, dat was haar ervaring)

Wat zijn jullie ervaringen? Hoe zien jullie dit? Is er inderdaad een reeele kans dat ik niet wordt geaccepteerd?

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: di 28 jun, 2011 4:13 pm
door Tukker
Als ik jou was zou ik flink wat tijd nemen voor het medisch traject, wellicht moet je gekeurd worden, maar er zullen zeker vragen gesteld worden aan je artsen. Dat duurt lang Reaal is absoluut niet duur en ook niet erg lastig, maar ik zou niet alleen op prijsvechters rekenen. Stem dat af met je adviseur, hij/zij is degene die het moet regelen.

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: di 28 jun, 2011 4:28 pm
door cubebikes
Tukker schreef:Als ik jou was zou ik flink wat tijd nemen voor het medisch traject, wellicht moet je gekeurd worden, maar er zullen zeker vragen gesteld worden aan je artsen. Dat duurt lang Reaal is absoluut niet duur en ook niet erg lastig, maar ik zou niet alleen op prijsvechters rekenen. Stem dat af met je adviseur, hij/zij is degene die het moet regelen.

...en zij heft dat dus ook geregeld......zij verwacht bij Reaal het minste "gedoe"

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: wo 29 jun, 2011 8:31 am
door Cnorretje
Let dus wel op de ontbindende voorwaarde in het koopcontract! Lange datum aanhouden en misschien zelfs een maximaal bedrag opnemen voor de premie die je wilt betalen en dat je überhaupt geaccepteerd wordt.

Succes.

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: wo 29 jun, 2011 8:48 am
door cubebikes
Cnorretje schreef:Let dus wel op de ontbindende voorwaarde in het koopcontract! Lange datum aanhouden en misschien zelfs een maximaal bedrag opnemen voor de premie die je wilt betalen en dat je überhaupt geaccepteerd wordt.

Succes.


Stabndaard is die periode 4 weken...wij willen in de factoren 6 weken laten opnemen....maar eventueel ook nog wel langere termijn. En inderdaad dus ook de kans dat er afwijzing is en dat ik helemaal van koop moet afzien

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: do 30 jun, 2011 12:32 pm
door TweakersOnly
Door een afwijking in schildklierfunctie heb ik zelf ook flink overgewicht, 140 kg bij 1.80 meter.

Ik heb vorig jaar bij een aantal verzekeraars een OVR proberen af te sluiten:
Bij TAF, ING en Klaverblad werd ik direct afgewezen. Van Reaal en Florius had ik van andere lotgenoten op internet horrorverhalen gelezen, dat ik bij deze maatschappijen maar helemaal geen aanvraag heb ingediend.

Daarna ben ik bij toeval terecht gekomen bij DELA. Sinds september vorig jaar bieden zij ook OVR verzekeringen aan.

Ook bij DELA heb ik uiteraard een uitgebreide gezondheidsverklaring moeten invullen. Na ongeveer twee weken heb ik premievoorstel gekregen, er was geen verdere keuring meer nodig door huisarts of andere arts,

Premievoorstel was ongeveer 2 x normale premie.
Verzekerd bedrag 100.000 bij een looptijd tot en met 31.12.2044 (ruim 34 jaar)
Originele premie: ongeveer 16 euro
Premievoorstel: ongeveer 34 euro.

Ik heb uiteraard premievoorstel geaccepteerd.

Let wel even op: Bij DELA kun je zowel via Internet als via tussenpersoon een OVR aanvragen. Een OVR via internet mag volgens regels AFM niet gekoppeld worden aan een hypotheek. Ik ben hier vorig jaar tegenaan gelopen. Oplossing was om een tweede OVT aanvraag via tussenpersoon in te dienen (wel met dezelfde gegevens) en met acceptatie van de tweede aanvraag de eerste OVR te annuleren. Gelukkig was de tweede aanvraag binnen een halve dag geaccepteerd.

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: zo 03 jul, 2011 8:20 am
door cubebikes
Afgelopen vrijdagmiddag is ons bod op het huis geaccepteerd.....GEWELDIG nieuws dus.
Nu dus vaart maken met de hypotheekaanvraag. De aanvraag ORV is al 9 dagen "in de molen" maar mijn financieel adviseur verwacht dat dit, door mijn verleden en door het feit dat ze bij mijn artsen info gaan opvragen, nog een week of wat kan duren. Normaal gesproken duurt het, in geval van chronisch zieken, een week of 2-3 vertelde ze.
Maar omdat ik op papier al bijna 2 jaar geen chronisch zieke meer ben, hoopt zij op een sneller besluit. Ik heb tenslotte geen overgewicht meer, geen diabetes, geen medicatie....alles wijst op een gezond leven. Maar goed....het is maar net hoe de beoordelend medisch adviseur van Reaal er over zal denken

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: vr 08 jul, 2011 1:18 pm
door cubebikes
Wat een vreselijk DEAUD forum zeg....weinig tot geen reacties....onbgelooflijk. Hef asjeblieft op die boel, want mensen met vragen hebben totaal niks aan dit soort dooie fora, waar totaal niet wordt gereageerd!!

(schat in dat ik nu wél reacties krijg)

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: vr 08 jul, 2011 1:37 pm
door Cnorretje
Geachte Cubebikes,

Inderdaad heel snel een reactie; Op dit forum wordt met name geschreven door adviseurs die dagelijks met hun vak bezig zijn en dus niet altijd tijd hebben om te antwoorden. Overigens doen zij dat allen belangeloos.

Daarnaast meen ik dat al uw gestelde vragen zijn beantwoord tot nog toe.

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: vr 08 jul, 2011 1:41 pm
door cubebikes
Zie je wel?? Toch erg vreemd dat er dan WEL snel gereageerd kan worden...als je met (terechte) kritiek komt. Toch op z'n minst erg opvallend.
En nee natuurlijk zijn niet alle vragen beantwoord...heb van slechts een enkeling iets gehoord...zijn er zo weinig adviseurs online op dit forum???
Ik vroeg duidelijk om ervaringen en die zijn hier, op dit specifieke punt, op een halve hand te tellen kennelijk. Jammer.

Ook mn andere vraagstellingen worden echter zo minimaal beantwoord. Dus erg levendig is het hier verre van!
Geeft niks...gelukkig zijn er fora, waar men (ook belangeloos, want dat doet totaal niet ter zake) actiever reageert en ben ik inmiddels al de nodige ervaringen rijker. Had alleen verwacht dat er hier meer respons zou zijn

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: vr 08 jul, 2011 1:50 pm
door Cnorretje
Cubebikes,

Als het gaat om het medische gedeelte dan is daar geen enkel zinnig antwoord op te geven hoe dit in premie en/of acceptatie uitpakt. Persoonlijk heb ik de ervaring met een relatie gehad dat die bij de ene maatschappij geheel werd afgewezen terwijl een andere maatschappij zonder premie verhoging accepteerde. Dus een ieder die hier denkt een antwoord te kunnen geven is ook maar aan het gissen.

Belangrijkste taak vind ik persoonlijk dat we vragenstellers behoeden voor het bijvoorbeeld niet juist opstellen van de ontbindende voorwaarde zowel in tijd als in opstelling.

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: vr 08 jul, 2011 4:01 pm
door cubebikes
Zojuist het koopcontract in elk geval getekend.
Onze hypotecair planner, heeft vanmorgen contact gehad met Reaal over de stand van zaken van onze ORV-aanvrag. Mijn vrouw was medisch akkoord....zoals verwacht. Mijn "casus" hebben ze doorgestuurd naar de medische afdeling, deze zal a.s. dinsdag of woensdag beoordeeld worden door de medisch adviseur. Waarschijnlijk dus in de loop van komende week duidelijkheid.
Hypotecair planner heeft het te verzekeren bedrag van 200.000 naar 100.000 euro verlaagd, waardoor ze eigenlijk nóg minder problemen verwacht.

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: do 28 jul, 2011 11:24 am
door cubebikes
Whahaaaa ORV bleek totaal geen probleem. Ik heb alleen bericht gekregen dat ik een verhoging moet betalen, maar ze hebben me geaccepteerd zonder ook maar contact op te nemen met de internist. Puur vanaf papier afgehandeld dus.
Ik ga, samen met mijn vrouw, maar 32 euro betalen!! Dat is maar een kleine verhoging!

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: do 28 jul, 2011 11:37 am
door Cnorretje
Kijk dat is nog eens goed nieuws ... mag ik u hiermee feliciteren?

Afbeelding

Re: Overlijdensrisicoverzekering: zorgen om acceptatie

BerichtGeplaatst: do 28 jul, 2011 11:46 am
door cubebikes
Jazeker...nu is alles rond :)