Starten met ondernemen en toekomstige hypotheek?

Discussies over hypotheken en geldverstrekkers.

Moderators: webka, Cnorretje, Jean henri, SimpleMind

FransdeVries
Berichten: 1
Lid geworden op: vr 15 apr, 2022 3:43 pm

Starten met ondernemen en toekomstige hypotheek?

Bericht door FransdeVries »

Beste Lezers,

Zojuist heb ik mij aangemeld op dit forum omdat ik een vraag heb.
Momenteel ben ik in loondienst werkzaam, huur ik een huis en ga ik per 1 januari 2023 starten als ZZP'er.
Ik ben van plan om mij binnenkort in te schrijven bij de KvK, en om al rustig te starten met de eenmanszaak. De omzet zal in 2022 laag zijn en naar verwachting +/- 2000 euro.
In 2023 verwacht ik een minimale omzet van 60K met minimale kosten.

Met het oog op de toekomst en een hypotheek vraag ik mij af of het wel verstandig is om mij al bij de KvK in te schrijven per 2022, of dat het beter is om mij pas per 1 januari in te schrijven. Ik zou graag over 2-3-4 jaar een hypotheek willen nemen voor een eerste koophuis. Zover ik gelezen heb begrijp ik dat ik bij een hypotheek als ondernemer mijn jaarcijfers moet overleggen, en dit eigenlijk minimaal voor 3 jaar moet zijn. Dit zou betekenen dat het mogelijke eerste jaar zeer lage cijfers heeft en negatief drukt op de daaropvolgende jaren. Dit kan als gevolg hebben dat je minder kunt lenen of geen hypotheek krijgt. Of is het anders omdat ik over 2022 ook een loonstrook kan laten zien waarmee ik kan aantonen dat ik voor hoofdzakelijk in loondienst werkzaam was en de omzet niet representatief is?

Is het verstandiger om mij per 1 januari 2023 in te schrijven met het oog op een eerste hypotheek als ondernemer, of hebben de eventuele lage jaarcijfers van 2022 niet zoveel invloed?

Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet,

Frans,