Foute info Rabo over verrekening Kew

Discussies over hypotheken en geldverstrekkers.

Moderators: webka, Cnorretje, Jean henri, SimpleMind

Sanneke17
Berichten: 1
Lid geworden op: di 29 jun, 2021 1:57 pm

Foute info Rabo over verrekening Kew

Bericht door Sanneke17 »

Wij gaan onze spaarzekerhypotheek oversluiten ivm verbouwing naar nieuwe hypotheekverstrekker. In onze Kew zit een leuk bedrag van eur 50000, (zal fictief even uitleggen)
Onze nieuwe hypotheek bestaat uit 3 leningdelen:
Deel 1 uit eur 150000, hypotheek vaste rente
Deel 2 uit eur 75000 ( bouw depot en boete) vaste rente
Deel 3 uit eur 50000 voor financieren vh bedrag vd kew dat paar weken na passeren pas vrij zou komen. Variabele rente
Dit was door Rabobank doorgeven aan onze adviseur. We baalden daar van, maar kon niet op andere manier.

Dus op papier tijdens passeren annuïteitenhypotheek van eur 275000, en zodra geld Kew vrij kwam mochten we dat gelijk boetevrij aflossen in leningdeel 3.
Echter nu heeft notaris aflosnota opgevraagd bij rabobank en blijkt dat het wel tijdens passeren gelijk verrekend wordt. De Rabobank heeft onze adviseur tot 2x toe verkeerd geïnformeerd
Dus we krijgen bij notaris dus eur 50.000 terug die we dan weer zelf moeten aflossen op een onnodig leningsdeel in onze hypotheek.

We passeren einde deze week en volgens tussenpersoon kan het niet meer veranderd worden. We balen hiervan want is door een fout van een ander dat we voor onnodig 3e leningdeel moeten tekenen.

Persoonlijk vind ik dat het opgelost en aangepast moet worden, het is fout vd Rabo en draaien die er maar voor extra kosten op. Dan kunnen we met een hypotheek eur 225.000 passeren op papier, zoals we in 1e instantie graag wilden, maar wat volgens adviseur niet kon omdat Kew niet gelijk vrij kwam.

Doen wij nu te moeilijk of staan we in ons recht. Volgens adviseur moeten we het maar accepteren. Het is maar op papier. Maar volgens mij maken we extra kosten bij notaris omdat we met hoger bedrag passeren, borgtochtprov nhg is hoger en extra kosten 3e leningsdeel?