Opzeggen Rabobank opbouw hypotheek

Discussies over hypotheken en geldverstrekkers.

Moderators: webka, Cnorretje, Jean henri, SimpleMind

Coefie
Berichten: 1
Lid geworden op: do 04 mar, 2021 1:53 am

Opzeggen Rabobank opbouw hypotheek

Bericht door Coefie »

Rabobank wil stoppen met het beleggingsproduct wat gekoppeld is aan mijn huidige bank spaarhypotheek sinds 2006. Destijds deze opbouw hypotheekvorm laten adviseren en afgesloten. Het (beheerd) beleggen maakt dat het rendement interessant is. Louter sparen niet gezien de lage rentes. De klacht is dat in mijn optiek een overeenkomst voor de duur van de hypotheek is aangegaan met bepaalde daaraan gekoppelde producten. De Rabobank zou die niet zomaar tussentijds kunnen opzeggen. Alternatieven die ze voorschrijven zijn geen alternatieven. Louter sparen geeft door de lage rente een wezenlijk lager rendement. Een andere hypotheek variant valt veel duurder uit.
Als klant ga je verplichtingen aan, als hypotheek aanbieder ook. In de algemene voorwaarden die destijds bij het product zijn gegeven staat ook nergens vermeld dat de Rabobank eenzijdig de inhoud van de producten kan aanpassen!
Welke (juridische) stappen zijn hier als consument tegen te nemen, zijn er andere Rabobank klanten die hiermee ervaring hebben?