Flexwerker en UWV

Discussies over hypotheken en geldverstrekkers.

Moderators: webka, Cnorretje, Jean henri, SimpleMind

Kong91
Berichten: 1
Lid geworden op: ma 28 sep, 2020 10:58 am

Flexwerker en UWV

Bericht door Kong91 »

Goede dag iedereen,

Ik en mijn vriend willen graag kijken voor een huisje volgend jaar, we willen eerst meer eigen vermogen opbouwen.
Onze situatie:

Mijn vriend heeft een vast contract van 32 uur. Ik heb sinds juni een min - max contract van 3 tot 35 uur. Word altijd rond de 20 uur ingepland.

Ik heb begrepen dat ze bij mij dan waarschijnlijk kijken naar mijn inkomen van de laatste 3 jaar? Ik heb al 10 jaar gewoon een inkomen gehad, wel verschillende banen. Alleen ben ik in 2017 1,5 jaar ziek geweest en had ik een ziekte uitkering. Ik heb nu ook nog steeds deels een wia uitkering. Als ze kijken naar de laatste 3 jaar, is het dan een probleem dat ik in het begin van die 3 jaar een inkomen alleen vanuit het UWV had? Halverwege 2018 ben ik weer begonnen met werken.

Ook een aantal andere vragen.. Doen ze moeilijk over flexwerkers? Of houden ze zich gewoon aan de regel wat ik overal lees; dat ze dan gewoon kijken naar de laatste drie jaar?
Heeft iemand hier zelf ervaring met een hypotheek krijgen met een flexwerker/min-max contract/oproepkracht in het verhaal (en kan mij dan een beetje vertellen hoe dat is verlopen?)
Wat is het verschil tussen een werkgevers verklaring en een intentie verklaring?

Ik denk soms aan ander werk te zoeken met vaste uren puur voor een hypotheek te kunnen krijgen, maar dit werk vind ik wel echt heel leuk en ik kan het aan met mijn gezondheid. Ik kan ooit vaste uren krijgen, maar wanneer kunnen ze niet garanderen.

Alvast bedankt voor de hulp!

Groeten,

Cindy