Schutting

Wat komt er kijken bij het verbouwen van uw huis?

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Schutting

Berichtdoor Spaarvarken » wo 21 jan, 2009 10:44 am

Ik heb een huis gekocht, maar de levering dient nog te geschieden.
Nu heb ik gisteren even de sleutel opgehaald bij de makelaar om wat zaken te kunnen opmeten, en toen viel mij op dat een deel van de schutting rond de tuin weg is. Deze stond er wel tijdens de bezichtigingen voorafgaand aan de koop (intacte schutting staat ook op een foto in de verkoopbrochure). Mijn vraag is of de schutting van de tuin (hout met palen in de grond geslagen) beschouwd kan worden als een vast onderdeel van de woning. En dat ik dus kan eisen dat de verkoper dit hersteld. In de verkoopbrochure staat niets vermeld over de schutting (dus niet dat die mee gaat, nog dat ie achter blijft).
Spaarvarken
 

Re: Schutting

Berichtdoor rambagts » wo 21 jan, 2009 4:56 pm

Als in de brochure de indruk wordt gewekt dat de schutting bij de koop is inbegrepen en als er tijdens een bezichtiging niets wordt verteld heb je, volgens mij recht op die schutting dan wel verlaging van de koopprijs. Probleem is mogelijk de vaststelling van de dagwaarde van z'n schutting. Als die schutting bijvoorbeeld 10 jaar oud was is de waarde te verwaarlozen en zou ik er geen halszaak van maken. Maar als schutting op de grond van de buren stond en door buren is verwijderd heb je geen poot om op te staan.
rambagts
 
Berichten: 2071
Geregistreerd: do 13 sep, 2007 5:19 pm

Re: Schutting

Berichtdoor Spaarvarken » wo 21 jan, 2009 5:16 pm

Het is een deel van de schutting dat de tuin scheidt van de openbare straat. En ik ben er vrij zeker van dat die in de tuin stond.
Hij is ook niet volledig weggehaald aan die zijde, dus het lijkt me ook niet dat de gemeente dat heeft gedaan.
Zelf zit ik er meer aan te denken dat iemand nog wat brandhout voor een vreugdevuur tijdens oud-en-nieuw zocht. Het huis is al niet meer bewoond, dus het valt ook misschien iets minder snel op als iemand een schutting los staat te knutselen. Ik vermoed dan ook dat het geen opzet is van de verkoper.... maar aan de andere kant hoeft het ook niet mijn probleem te worden.
Spaarvarken
 

Re: Schutting

Berichtdoor Houston » wo 21 jan, 2009 10:49 pm

ben niet zo'n jurist, maar gezien het feit dat je een emotioneel tiepje bent (zoals je zelf omschrijft) :D zou ik de makelaar inlichten + even je rechtsbijstand bellen.

Gevoelsmatig zeg ik dat het huis in de staat moet worden opgeleverd waarin het zich bevond ten tijde van de koop, maar nogmaals: dat is iets voor een jurist om met 100% zekerheid te kunnen zeggen
Houston
 
Berichten: 1378
Geregistreerd: do 11 dec, 2008 10:40 pm
Woonplaats: Eindhoven

Re: Schutting

Berichtdoor Tukker » do 22 jan, 2009 8:22 am

Als ik het goed heb onthouden uit je andere topics heb je een huis van een woningbouwvereniging gekocht.
Het kan maar zo zijn, dat de laatste huurder de schutting heeft meegenomen, afscheidingen naar de straatkant zijn bij sociale huurwoningen vaak privé-eigendom. En inderdaad: gewoon even emotieloos makelaar/verkoper vragen.
Avatar gebruiker
Tukker
 
Berichten: 4494
Geregistreerd: za 23 jun, 2007 7:51 pm


Keer terug naar Verbouwen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling