Mogelijkheden bouwdepot

Wat komt er kijken bij het verbouwen van uw huis?

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Rafael Boogaard
Berichten: 1
Lid geworden op: za 26 dec, 2020 11:22 am

Mogelijkheden bouwdepot

Bericht door Rafael Boogaard »

Goedemorgen forumleden,

Wij willen onze dakkapel, die in zeer slechte staat verkeert (rotte kozijnen, dak lek), laten vervangen door een nieuwe dakkapel met kunststof kozijnen. Daarnaast willen wij wat andere dingen aan ons huis laten opknappen, zoals de raamdorpelstenen en dakgoot. Wat zijn de mogelijkheden om dit te financieren vanuit een bouwdepot of extra hypotheek?
Financiële situatie: wij hebben het huis in 2019 gekocht voor 232.500 euro met destijds een hypotheek van 214.000 euro (was voor ons toen de max. hypotheek), die inmiddels nog 207.000 euro bedraagt. Voor zover het van belang is: ons gezamelijke inkomen gaat er vanaf februari op vooruit. Mijn vriendin zal vanaf dan weliswaar een dag minder in de week werken, maar ik begin dan met een nieuwe baan bij De Politie. Ons jaarlijkse inkomen stijgt hierdoor met 8000,- euro (bruto).

Groet,

Rafael
finsha
Berichten: 5
Lid geworden op: wo 06 jan, 2021 10:08 pm

Re: Mogelijkheden bouwdepot

Bericht door finsha »

Op basis van deze gegevens valt daar niet veel zinnigs over te zeggen. Een verbouwing kan binnen een verhoging van de hypotheek worden gefinancierd. Bedrag voor de verbouwing wordt dan in depot gehouden. Een adviseur kan eenvoudig uitrekenen of een verhoging mogelijk is. Kan de adviseur waar jullie destijds zijn geweest hier niet bij helpen?
Plaats reactie