Wanneer huis uit bij openbare verkoop

Discussies over hypotheken en geldverstrekkers.

Moderators: Cnorretje, Jean henri, SimpleMind, Tukker, webka

Wanneer huis uit bij openbare verkoop

Berichtdoor Jessy27 » vr 23 sep, 2011 12:26 pm

Het is een lang verhaal maar uiteindelijk komt het er op neer dat ik de maandelijkse hypotheeklast niet meer op kan brengen omdat mijn ex niet meer meebetaalt aan het huis waar ik in ben blijven wonen na de scheiding. (dit was wel afgesproken in het echtscheidingsconvenant maar het huis staat nu al 2,5 jaar te koop. Er is een te verwachten restschuld van 70.000,- bij normale verkoop) Stel dat de aflossing niet meer voldaan wordt, hoe gaat dit dan verder? Wordt er dan beslag op je loon gelegd of gaan ze je huis verkopen? En zo ja, wanneer moet je dan je huis uit?
Jessy27
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di 16 dec, 2008 4:04 pm

Re: Wanneer huis uit bij openbare verkoop

Berichtdoor rambagts » vr 23 sep, 2011 1:18 pm

U kunt ervan uitgaan dat zodra u de maandelijkse termijnen niet meer betaalt, uw geldverstrekker u kort daarna (reken binnen 1-3 maanden) in gebreke zal stellen en als u dan niet binnen enkele weken de achterstand betaalt dan zal uw woning spoedig daarna worden geveild op een zg. executie veiling. Een groot nadeel van z'n veiling is dat er meestal alleen maar handelaren bieden en als het huis dan nog bewoond is (of als het onzeker is dat de bewoners het huis binnenkort zullen verlaten) dan zal de woning weinig opbrengen (ga maar uit van 60% van de verkoopwaarde) waardoor uw restschuld fors hoger zal uitpakken. Als het huis ontruimd is tijdens de veiling zal de waarde rond de executiewaarde liggen (7o tot 80% van de waarde). Met de grosse van de akte van de veiling kan de nieuwe koper ontruiming vorderen en als u dan niet meewerkt kunt u de deurwaarder/politie verwachten.

Heeft u NHG ? Neem dan z.s.m. contact op met uw geldverstrekker. Ook als u geen NHG heeft kunt maar beter z.s.m. open kaart spelen met uw geldverstrekker. Geldverstrekker is namelijk ook niet gebaat bij een lage opbrengst. Misschien kunt u bewerkstelligen dat ze gaan proberen helft van de schuld bij uw ex te verhalen en dan kunt u misschien nog wat langer blijven zitten als u de helft nog wel kunt betalen.

Veel succes.
rambagts
 
Berichten: 2061
Geregistreerd: do 13 sep, 2007 5:19 pm

Re: Wanneer huis uit bij openbare verkoop

Berichtdoor Jessy27 » di 04 okt, 2011 7:25 pm

Een beetje laat maar bedankt voor je reactie. We hebben nu besloten om het huis te laten verkopen via een volmacht, dus nog even afwachten hoe dit gaat verlopen....
Jessy27
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di 16 dec, 2008 4:04 pm


Keer terug naar Hypotheek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot], Google [Bot] en 6 gasten


Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
phpBB.nl Vertaling